.

.
Klicka på bilden om du vill köpa mina böcker.

måndag 8 mars 2010

Katastrofer

Kom på att jag inte skrivit något om katastrofer. Jag som älskar katastrofer. Nåja. Dras till dem då. Som drömmer om katastrofer och bär dem med mig vart jag går. Som igår när Lasse och jag promenerade i skogen. Medan han fotograferade granbarr och lyssnade på spillkråkan (som var ledsen) gick jag och tänkte på allt som skulle kunna hända, både där i skogen och sen när vi kom hem (om vi nu gjorde det) för att inte tala om allt som skulle kunna hända våra barn och alla som vi känner, men det är så hemskt att jag egentligen inte vågar tänka på det. Varken i skogen eller någon annanstans. Kanske har jag skrivit om katastrofer hela tiden utan att veta om det.

5 kommentarer:

 1. Varför var spillkråkan ledsen. Tänkte den på katastrofer?
  Jag är också väldigt bra på det där med katastrofer. Men ibland vinner jag också en massa miljoner, vilket väl också är någon slags katastrof. De måste ju delas ut. Men huvudsaken är förstås att jag har ett varmt hus så länge jag lever.

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Spillkråkor är alltid ledsna. Fråga mig inte varför. Fråga spillkråkan.

  SvaraRadera
 4. Här har du en till som har en plågsam katastrofskräck! :-) Jag är alltid rädd för att något hemskt ska hända dem jag tycker om, och den här vintern har jag varje vardag varit så jobbigt orolig för att något skulle hända dig när du körde till/från jobbet, du må tro att jag önskat att du kunde sluta jobba!
  Men sedan, när du hade voltat med bilen, så lugnade sig katastrofspöket ett litet tag - för då HADE det ju redan hänt dig något, och då borde det inte hända igen på ett bra tag, statistiskt sett. (Kommer plötsligt att tänka på Tage D:s Harrisburg-monolog, när jag skrev förra meningen. Han var bra han, Tage, och skulle verkligen behövts under dagens regim...)

  Är du verkligen säker på att spillkråkan var ledsen? Sa Lasse det, eller var det du som hörde det? Det var nog du, va'? Då var det ditt katastrofspöke som hörde det...

  SvaraRadera
 5. Ja han var bra Tage. Tänk om vi kunnat återuppliva honom. Och ja, det var jag som hörde att spillkråkan var ledsen. Jag är visserligen hörselskadad men känsloyttringar är jag specialist på. Särskilt katastrofartade.

  SvaraRadera