.

.
Klicka på bilden om du vill köpa mina böcker.

måndag 17 maj 2010

Hemligheten i deras ögon

Läckra lik med uppumpade bröst och bikinilinje, slipsgubbar som mäter framgång med muskelstyrka och dreglar efter överjordiskt vackra kvinnliga chefer, skjutglada gangsters och korrumperat rättsväsende med sexistiska förhörsmetoder. Hade jag vetat att filmen handlade om detta skulle jag aldrig sett den. Men jag antar att jag har vidgat mina vyer.

3 kommentarer:

  1. Hej, Kalle Byx! Det du beskriver är mer eller mindre vad som visas på någon av de fria tevekanalerna varje kväll t o m under julhelgerna! Jag har länge irriterat mig på det, och det retar upp mig mer och mer allteftersom.
    Utbudet av "underhållning" i teve domineras av brutalt våld, skjutande och seriemördande - och nästan alltid är det kvinnor som är mordoffer. Vi kvinnor lär oss att vi ständigt kan vara potentiella offer, och männen - ja, vilket budskap trumfas in i dem, och särskilt i tonårskillarna? Att en rejäl omgång rått våld är det ingen som dör av, och att kvinnor får tåla både blåtiror och värre?
    Jag vet inte svaren, men jag tycker det är förfärligt - och dessutom nästan alltid tråkigt att titta på.

    Vad som däremot kan vara sevärt är psykologiska thrillers, om man nu vill se något spännande. Inre spänning, utan våld och blod i lustfyllda panoreringar

    Jag misstänker att tevetablåernas underhållning skulle visa väldigt mycket midre idiotiska biljakter och actionvåld och sexmord ifall vuxna kvinnor fick göra urvalet. Som det är nu verkar det vara underhållning vara gjord av män, för (frf a yngre/omogna) män och med män i de bärande rollerna.

    Sådär, nu fick jag rutit ur mig det!
    Hoppas du har det skönt i vårvärmen!
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Vaddå, vårvärme? Det är ju sommar. Annars håller jag med. Kram !

    SvaraRadera
  3. Denna filmen var faktiskt bra, det glömde jag att skriva och s.k. fria (fria från vad?, inte reklam i alla fall) TV-kanaler är jag helst utan. Varken våren eller sommaren har hittat till Ormanäs men det gör inget för jag har inte tid att vara ute ändå.

    SvaraRadera