.

.
Klicka på bilden om du vill köpa mina böcker.

torsdag 20 maj 2010

Inte död 2

Idag är det ett år sedan jag opererades. Då var jag säker på att jag skulle dö. Jag hade något i magen och det vet väl alla att man dör av sånt man har i magen. Så jag förberedde mig noga. Målade tånaglarna för att bli ett vackert lik men det kunde jag glömma. Man fick varken ha smink eller egna trosor och sjukhusets var ingen höjdare. De var gjorda av fisknät och kasade ner hela tiden. Och strumporna var sådana som tomten lägger julklappar i. Med plats för många klappar. Operationssärken var tjusigt mönstrad trodde jag, ända tills jag fattade att mönstret var mitt eget blod. Så där satt jag med uppsvälld mage i min blodiga särk och funderade på om de är riktigt kloka, de där doktorerna. De hade gjort hål på vänstersidan fast jag hade ont i den högra! Men jag var inte död och det var något att vara glad över.

4 kommentarer:

  1. Men du har inte ont längre, va?
    Och njut av våren när den nu kommer till er, varför inte med en trappkaffe?
    Kram :-@)

    SvaraRadera
  2. Men snälla nån, det visste jag inte! Fick ett hugg av oro i hjärtat när jag läste det - men du överlevde iaf operationen, och jag hoppas de hittade vad de sökte fastän de gjorde hålet på fel sida. Mår du helt OK i magen nu, hoppas jag!

    Ser att du fått Ulvstrumpa som Följare - det var väl roligt! Hon skriver bra, och får mig ofta att le.

    SvaraRadera
  3. P.S. Jag tror du skulle gilla den här bloggen, den ger kritiska inifrån-inblickar i Försäkringskassans och Arbetsförmedlingens verksamhet och tar politisk ställning - och är ofta ironisk på ett roligt sätt:
    En arbetsförmedlares dagbok,
    http://blogg.aftonbladet.se/4515

    SvaraRadera
  4. De hittade inget. Läkarna. Men det berodde förstås på att de tittade på fel sida. Arbetsförmedlarens dagbok var läsvärd - men gammal.

    SvaraRadera